Hvilken type lamper skal hænge i loftet? Her er 4 gode bud

Indretningen af dit hjem viser meget om, hvem du er. Derfor kan du bruge dit hjem på alle mulige måder til at vise præcis det image ud ønsker.

Dit hjem skal passe til dig og dine behov, derfor bør du også indrette det på en måde, som gør dig glad. Men hvor starter man? I denne artikel kan du læse mere om de mange valg af lamper, og hvad de muligvis kan signalere om dig og din familie.

Sådan bruger du indretning til at vise din personlighed

Du skal tænke på indretning, ligesom du gør med personlig udsmykning (fx tøj, tatoveringer, piercinger, hårfarvning, frisure, makeup osv.), nemlig at det alt sammen siger noget om, hvem du er og hvordan du gerne vil have, at andre skal opfatte dig. Sådan kan dit hjems indretning også bruges.

Belysningen i hjemmet, er et vigtigt element, som kan gøre meget for rummet og det generelle indtryk:

  • Hvis du vælger at bruge stærke pærer, som lyser med et skarpt hvidt lys, vil rummet få en mere lys og vågen følelse.
  • Hvis du derimod bruger pærer, som lyser mindre skarpt og har et mere gulligt skær, så vil rummet få en mere hyggelig og varm følelse.

For at få mest ud af lyset, kan du vælge at bruge forskellige belysninger i forskellige rum, alt efter deres funktion. For eksempel, så er det rarere at have det hyggelige lys i soveværelset, mens kontoret kan gavne mere af det skarpere lys.

Charme skal der til

Det vigtigste, når du skal indrette med lys, er at du tester de forskellige pærer i rummene, før du tager en endelig beslutning. Det er nemlig dig, der skal bestemme, hvordan rummet skal se ud og føles.

1. Den klassiske loftslampe giver plads til selvudfoldelse

Den klassiske loftslampe er en, der kan findes i næsten alle danske hjem. Det er en lille rund lampe, som sidder oppe mod loftet. Ofte er den bare en neutral mælkehvid.

Denne type lampe er et godt valg, til de rum, hvor du i forvejen har masser af pynt og derfor ikke ønsker at drage opmærksomheden væk derfra.

Den er også nem at holde ren, så den er god til fx et spisekammer eller andre rum, hvor du ikke går så meget op i indretningen.

2. Spots giver et tjekket look

Spotslampen giver et moderne og flot udtryk. Den er perfekt til større rum, da de forskellige spots kan peges i hvilken som helst retning, du ønsker.

Her kan du, ud fra farven, matche den til rummets dekor. Hvis du ønsker, at den ikke skal drage for meget opmærksomhed, kan du købe den i en neutral farve som sort eller hvid. Hvis du tænker, at den godt må give lidt ekstra til rummet, kan den også fås i adskillige farver, såsom guld.

3. Lysskinner er stilrene og neutrale

Lysskinner er også en mere moderne stilart, og de kan sættes op næsten over alt. Denne type lampe er også mere neutral og fanger ikke meget opmærksomhed, men den giver stadig indtrykket af, at du bevidst har valgt disse lamper med formålet om at skabe et moderne indtryk.

4. Pendler lampen passer til enhver hyggekrog

En pendler lampe er den traditionelle lampe, som hænger ned fra loftet i ledningen. Den kan fås i adskillige størrelser, designs og længder, og den er næsten standartvalget over det danske spisebord.

Pendler lampen kan dog meget andet. Et af de steder, hvor man virkelig kan nyde det blide lys fra og det enkle design af en lampe som denne, er ved at hænge flere af dem op i et hjørne af stuen eller soveværelset.

Denne type lampe kan give mange indtryk, alt efter hvilket design du vælger, men uanset hvad, så er det en lampe som man lægger mærke til. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den rigtige, der reflekterer nøjagtig den aura, som du ønsker at skabe i rummet.

Menu
Top